Αθήνα, 27.10.2023

Ανακοίνωση Νο.19
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΙΜΑΤΟΧΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ

Στις 7/10/2023 όλοι μας γίναμε μάρτυρες μιας φρικιαστικής και ειδεχθούς τρομοκρατικής επίθεσης της Χαμάς σε αμάχους στο Ισραήλ.

Ο Σύλλογός μας εκφράζει την συμπαράσταση του και την οδύνη του σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων.

Η ιστορία του παλαιστινιακού ζητήματος δεν ξεκίνησε την 7η Οκτωβρίου του 2023, αλλά είναι μια αιματηρή ιστορία δεκαετιών με χιλιάδες θύματα και από τις δύο πλευρές. 

Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού για την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους. Όμως καταδικάζουμε τέτοιες τρομοκρατικές επιθέσεις που έχουν ως στόχο αμάχους. Τονίζουμε ότι η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς χρειάζεται να παραδώσει όλους τους ομήρους ελεύθερους και ότι χρειάζεται να λογοδοτήσουν οι δράστες αυτών των φρικτών επιθέσεων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Όμως είμαστε ενάντιοι σε επεμβάσεις που στρέφονται εναντίον αθώων πολιτών με θύματα μικρά παιδιά και αμάχους. Η απαίτηση της κυβέρνησης του Ισραήλ για εκδικητικό πόλεμο χωρίς όρια προκαλεί μια ασύμμετρη άσκηση δύναμης σε βάρος ενός λαού που ζει στοιβαγμένος σε μια «λωρίδα γης» κάτω από  άθλιες συνθήκες. Δεν είναι δυνατόν η διεθνής κοινότητα να είναι ανεκτική σε μια περαιτέρω επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης που επικρατεί στην περιοχή.

Καθιστούμε σαφές πως η διεθνής κοινότητα χρειάζεται να παρέμβει αποφασιστικά και να αποτρέψει την επιδείνωση της ανθρωπιστικής κρίσης. Ο σεβασμός του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους εμπλεκόμενους, η παραδειγματική τιμωρία των ενόχων της τρομοκρατικής επίθεσης, ώστε να εξαλείψουν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον και η συνέχιση του διαλόγου στη διεθνή κοινότητα για την δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΟΛΛΑΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Αίτηση εγγραφής μέλους
Ιστότοπος ΕΝ.Α.Σ.
Facebook Twitter Youtube
Διακοπή ενημέρωσης   |   Αλλαγή στοιχείων   |   προβολή μηνύματος
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Τηλ.: 210-3240086, 3245679, 3240242, info@enas.net.gr