Ανακοίνωση Νο.24

Αθήνα, 4.12.2023

Ανακοίνωση Νο.24
Δράσεις πολιτισμού

Συνάδελφοι

Ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ) και τον Σύλλογο Εργαζομένων Eurobank - Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΣΕΤΤ), στα πλαίσια ανάδειξης του πολιτισμού και της τέχνης συνεχίζει την διοργάνωση επισκέψεων για τα μέλη του σε μουσεία, γκαλερί, πινακοθήκες, κέντρα πολιτισμού και ατελιέ σημαντικών καλλιτεχνών, φέρνοντας πιο κοντά τα μέλη μας στο εικαστικό και πολιτιστικό έργο της χώρας μας. Οι επόμενες επισκέψεις μας θα είναι:

ΑΘΗΝΑ

Στο MOMus-Μουσείο Άλεξ Μυλωνά, (Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5, Θησείο, Στάση Ηλεκτρικού Μοναστηράκι) το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00.

Θα επισκεφθούμε την έκθεση φωτογραφίας και γλυπτικής των καλλιτεχνών Απόλλωνα Γλύκα και Ηλία Σιψά υπό την επιμέλεια του Γιάννη Μπόλη.

Οι συνθέσεις των καλλιτεχνών προτάσσουν μια πρωτότυπη αντίληψη θέασης, μετάπλασης και ερμηνείας της πραγματικότητας και της ανθρώπινης κατάστασης, ορίζοντας ταυτόχρονα μέσα από τη συνεργασία τους μια ενιαία παρέμβαση, ένα πολυεπίπεδο εικαστικό περιβάλλον που αναπτύσσεται δυναμικά, ένα περιβάλλον μεστό σε περιεχόμενο, ανοιχτό σε πολλαπλές αναγνώσεις και προσεγγίσεις. Ο συνδυασμός της φωτογραφίας με τη γλυπτική αποτελεί σημείο εκκίνησης των δύο δημιουργών.

Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες θα μιλήσουν για το έργο τους και θα υπάρξει ευκαιρία ερωτήσεων και διαλόγου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Στη ΓKAΛEPI XAΛKOΣ (Ιουστινιανού 21, Θεσ/νίκη) το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00.

Θα επισκεφθούμε την έκθεση ζωγραφικής και γλυπτικής, της Σταυρούλας Μιχαλοπούλου, με τον τίτλο «Ether - Real».

Ο τίτλος της έκθεσης είναι ένα λογοπαίγνιο ανάμεσα στο αιθέριο και το υλικό.

Η έκθεση περιλαμβάνει έργα εννοιολογικού χαρακτήρα με ανησυχίες γύρω από τη ζωή και τον θάνατο, την απώλεια και την μετανάστευση.

Στην δεύτερη ενότητα της έκθεσης, ένα οικοδομικό υλικό μεταμορφώνεται σε γλυπτό. Γλυπτικές φόρμες συστρέφονται ακουμπούν και απομακρύνονται σε ένα γλυπτικό χορό, δημιουργώντας μοναδικά αντικείμενα, μέταλλα, γυαλιά και άλλα υλικά ολοκληρώνοντας το σύνολο.

Η ίδια η καλλιτέχνης θα μιλήσει για το έργο της και θα υπάρξει ευκαιρία ερωτήσεων και διαλόγου.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας (Ο.Τ. 124, Αρτέμιδος, Καλαμάτα) το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:00.

Θα επισκεφθούμε την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Βίοι Παράλληλοι». Τα έργα που παρουσιάζονται εκπροσωπούν διαφορετικές γενιές, σχολές και τεχνοτροπίες της ελληνικής τέχνης από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα μέχρι και τις μέρες μας σε επιμέλεια της εικαστικού-επιμελήτριας, Αρτέμιδας Ποταμιάνου.

Την ξενάγηση ειδικά για τους Συλλόγους μας θα την κάνει ο κ. Παναγιώτης Λαμπρινίδης, Γλύπτης, Διευθυντής Εικαστικού Τομέα ΦΑΡΙΣ, Ειδικός  Επιστήμονας  με διδακτικό έργο στο Τομέα Γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνα, και ο κατάλογος της έκθεσης θα δοθεί δωρεάν.

Οι επισκέψεις και οι ξεναγήσεις προσφέρονται δωρεάν σε όλα τα μέλη μας. Παρακαλούμε τα μέλη μας όπως δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Παρασκευή 7.12.2023 και ώρα 12:00 στο e-mail του Συλλόγου (info@enas.net.gr), καθώς και των συνοδών και τέκνων τους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις εκθέσεις.

Υπεύθυνη των καλλιτεχνικών δράσεων είναι η συνάδελφος Καρμανιόλα Ιωάννα τηλ. επικοινωνίας 6945769941.

Ο Πρόεδρος

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΟΛΛΑΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Αίτηση εγγραφής μέλους
Ιστότοπος ΕΝ.Α.Σ.
Facebook Twitter Youtube
Διακοπή ενημέρωσης   |   Αλλαγή στοιχείων   |   προβολή μηνύματος
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Τηλ.: 210-3240086, 3245679, 3240242, info@enas.net.gr