Ανακοίνωση Νο.34
ENAS Logo

Αθήνα, 8.3.2024

Ανακοίνωση Νο.34
Επικαιροποίηση του αιτήματος για οικονομική ενίσχυση

Τα οικονομικά αποτελέσματα της Τράπεζας για το 2023 είναι άκρως εντυπωσιακά. Αύξηση των καθαρών κερδών κατά 66% από 368,4 εκατ. € το 2022 σε 661 εκατ. € το 2023. Συγκεκριμένα η αύξηση των κερδών ανά μετοχή το 2023 ξεπέρασε τις προβλέψεις της ίδιας της Τράπεζας κατά 39%.

Όπως έχουμε σημειώσει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας η Τράπεζα μας έχει προβεί σε γενναιόδωρες αυξήσεις στα στελέχη της με αυξήσεις που κυμαίνονταν ετησίως από 60% έως και 90%, ενώ έχει ανακοινώσει και την διανομή μετοχών σε βάθος πενταετίας τρέχουσας αξίας € 50 εκατ.

Τα πολύ βελτιωμένα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα μας για το 2023 σε συνδυασμό με τις γενναιόδωρες αυξήσεις που παρείχε στα μέλη της διοίκησης το τελευταίο χρονικό διάστημα, επαναφέρουν στο προσκήνιο το πάγιο και δίκαιο αίτημα για μια οικονομική ενίσχυση σε όλο το προσωπικό για την αντιμετώπιση της ακρίβειας χωρίς αποκλεισμούς αυτήν την φορά.

Η οικονομική κρίση και η ακρίβεια πλήττουν οριζόντια όλους τους συναδέλφους, οι οποίοι εδώ και χρόνια δεν έχουν δει ουσιαστικές αυξήσεις στις αποδοχές τους. Είναι αδιανόητο να μην πάρει οικονομική ενίσχυση  όλο το προσωπικό της Τράπεζας, όταν η Τράπεζα καταγράφει κέρδη πολύ υψηλότερα των προβλέψεών της.

Εμείς επαναφέρουμε το πάγιο αίτημά μας για ετήσια οικονομική ενίσχυση ενός μισθού για συναδέλφους με ακαθάριστες μισθολογικές αποδοχές μέχρι € 1.800 και μισού μισθού για συναδέλφους με αποδοχές άνω των € 1.800.

Θεωρούμε πως αυτή είναι μια ελάχιστη κίνηση αναγνώρισης προς όλους τους συναδέλφους για την προσπάθεια που καταβάλλουν κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επίτευξη των στόχων της Τράπεζας, ενώ παράλληλα αποτελεί και μια ουσιαστική βοήθεια που θα τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν το κύμα της ακρίβειας. 

Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογός Alpha - Εμπορικής

Ο Πρόεδρος

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΟΛΛΑΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Αίτηση εγγραφής μέλους
Ιστότοπος ΕΝ.Α.Σ.
Facebook Twitter Youtube
Διακοπή ενημέρωσης   |   Αλλαγή στοιχείων   |   προβολή μηνύματος
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Τηλ.: 210-3240086, 3245679, 3240242, info@enas.net.gr