Αθήνα, 29.3.2024

Συνάδελφοι

Ο Σύλλογός μας, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εργαζομένων Τράπεζας Αγροτικής Πειραιώς (ΣΕΤΑΠ) και τον Σύλλογο Εργαζομένων Eurobank – Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου (ΣΕΤΤ), στα πλαίσια ανάδειξης του πολιτισμού και της τέχνης συνεχίζει την διοργάνωση επισκέψεων για τα μέλη του σε μουσεία, γκαλερί, πινακοθήκες, κέντρα πολιτισμού και ατελιέ σημαντικών καλλιτεχνών, φέρνοντας πιο κοντά τα μέλη μας στο εικαστικό και πολιτιστικό έργο της χώρας μας.

Οι επόμενες επισκέψεις μας θα είναι για την:

ΑΘΗΝΑ

  • Στο «ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ», (Αμερικής 3, Στάση Μετρό Συντάγματος) την Πέμπτη 4 Απριλίου 2024 και ώρα 17:00.

Η έκθεση «Οικονομία και Κλίμα: Handle with care» περιγράφει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και αναλύει τις οικονομικές του συνέπειες, τη σημασία του για τις κεντρικές τράπεζες, αλλά και τους τρόπους που επιλέγονται για την αντιμετώπισή του εστιάζοντας κυρίως στη χώρα μας.

Και επίσης θα ξεναγηθούμε στην μόνιμη έκθεση του μουσείου που αφορά τη νεότερη και νομισματική ιστορία της Ελλάδος.

Η επίσκεψη προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα μέλη μας καθώς και στους συνοδούς και στα παιδιά τους.

  • Στη γκαλερί ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ, (Προκοπίου Γκίνη 5, Καλύβια Θορικού) την Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 11:30 στην έκθεση «Μακρύς ο δρόμος: Συλλέγοντας βιώματα και έργα».

Ευκαιρία για εκδρομή και επισκεπτόμαστε την σημαντικότερη εικαστική έκθεση της χρονιάς, στην γκαλερί του Γαβρίλου Μιχαήλ, σε επιμέλεια του κριτικού και ιστορικού τέχνης Ντένη Ζαχαρόπουλου, ο οποίος αναφέρει γι’ αυτήν την έκθεση: «Η υλοποίηση ενός έργου γίνεται μέσα από συζητήσεις και φυσικά την κατασκευή του έργου. Σε αυτό ο Γαβρίλος Μιχάλης έχει παίξει έναν τεράστιο ρόλο με κάθε έναν από τους καλλιτέχνες που παρουσιάζονται στην έκθεση. Χωρίς τον Γαβρίλο, πολλά από αυτά τα έργα που έχουν κάνει οι καλλιτέχνες δεν θα μπορούσαν να υπάρχουν καν.

Ο Γαβρίλος είναι μέρος αναπόσπαστο της ιστορίας των καλλιτεχνών. Να εύχεσαι να’ ναι μακρύς ο δρόμος, λέει ο ποιητής και ναι, ο δρόμος ήταν μακρύς ως εδώ κι ευχόμαστε να είναι εξίσου μακρύς ως μια καινούργια αφετηρία μπροστά μας.»

Στην έκθεση θα δούμε έργα των Δημήτρη Αληθεινού, Διοχάντης, Γιάννη Μπουτέα, Λήδας Παπακωνσταντίνου, Ρένας Παπασπύρου, Mariella Simoni, Θανάση Τότσικα και Γιώργου Χατζημιχάλη.

Η επίσκεψη προσφέρεται δωρεάν σε όλα τα μέλη μας καθώς και στους συνοδούς και στα παιδιά τους.

  • Κυριακή 21 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00, θα συνεχίσουμε την περιήγησή μας στο Οινοποιείο Δημήτρη Λιέπουρη στην Κερατέα, όπου θα ξεναγηθούμε στις εγκαταστάσεις και θα κάνουμε γευσιγνωσία κρασιού.

Το κόστος της γευσιγνωσίας είναι 10 ευρώ κατ’ άτομο και είναι προαιρετικό. 

Παρακαλούμε τα μέλη μας όπως δηλώσουν συμμετοχή μια μέρα πριν από κάθε επίσκεψη, δηλαδή μέχρι την Τετάρτη 03.04.2024 (ώρα 12:00) και Παρασκευή 19.04.2024 (ώρα 12:00) στο e-mail art@enas.net.gr καθώς και των συνοδών και τέκνων τους που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δράσεις μας. 

Επίσης όποιος συνάδελφος ή μέλος της οικογενείας του δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στη ζωγραφική, φωτογραφία, θέατρο, τραγούδι, χορό, συγγραφή ή οτιδήποτε άλλο και θέλει να μας παρουσιάσει τη δουλειά του, να στείλει υλικό στο zannakarm@yahoo.gr

Υπεύθυνη των καλλιτεχνικών δράσεων είναι η συνάδελφος Ζάννα Καρμανιόλα-Αρτέμη τηλ. επικοινωνίας 6945 769 941

Ο Πρόεδρος

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΟΛΛΑΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

Αίτηση εγγραφής μέλους
Ιστότοπος ΕΝ.Α.Σ.
Facebook Twitter Youtube
Διακοπή ενημέρωσης   |   Αλλαγή στοιχείων   |   προβολή μηνύματος
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Τηλ.: 210-3240086, 3245679, 3240242, info@enas.net.gr