ΕΝ.Α.Σ.

Αθήνα, 20.12.2019

 

Ανακοίνωση Νο. 76

 

Συνάδελφοι,

 

Με αφορμή την χορήγηση πρόσθετων οικονομικών αμοιβών (Bonus) στο προσωπικό των Μονάδων Διοίκησης και των Διευθύνσεων, επανερχόμαστε στα καίρια ζητήματα της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ενημέρωσης, όπως τα έχουμε αναπτύξει σε πολλές τοποθετήσεις μας. Είναι έννοιες οι οποίες προστατεύουν τη Διοίκηση, διασφαλίζουν τον εργαζόμενο και εγγυώνται την εργασιακή ομαλότητα.

Αντίθετα, με την πρακτική των εν κρυπτώ, αδιαφανών και «μυστικών» χορηγήσεων Bonus, δημιουργούνται διαχωρισμοί στους συναδέλφους, γκρίνιες ενστάσεις και αγανάκτηση στους αποκλειόμενους. Εάν η Διοίκηση επιμένει στην πολιτική των Bonus, πρέπει τουλάχιστον να θεσμοθετήσει, κανόνες, όρους και διαδικασίες που θα είναι εκ των προτέρων γνωστοί, θα είναι αντικειμενικοί, μετρήσιμοι, διαφανείς και κοινοί για όλους. Με αυτές τις προϋποθέσεις μπορούν εξίσου αβίαστα και χωρίς «ενοχές» να δημοσιοποιούνται τα ονόματα όσων αμείφθηκαν με αυτόν τον τρόπο και όχι να γίνεται αντικείμενο «έρευνας», φημών και ατέρμονων συζητήσεων μεταξύ των συναδέλφων. 

 

Συνάδελφοι,

 

Εμείς έχουμε προτείνει σαν γενικότερη και πιο ξεκάθαρη λύση την πάγια, διαρκή και θεσμοθετημένη σύνδεση των θέσεων ευθύνης με αντίστοιχα επιδόματα, συνέπεια και εφαρμογή ενός αναλυτικού, λειτουργικού και παραγωγικού Οργανογράμματος που θα διασφαλίσει την υπηρεσιακή και οικονομική εξέλιξη του υπαλλήλου.

Αν τα επιδόματα αυτά αποτελούν τη βάση της επιδοματικής πολιτικής, μπορούν τα Bonus να έρχονται συμπληρωματικά αλλά διάφανα, αξιοκρατικά και αντικειμενικά να επιβραβεύουν (αν η Διοίκηση έχει τη θέληση και τους πόρους να το κάνει), τις ξεχωριστές επιδόσεις κάποιων μονάδων.  

Οι διαχωρισμοί, οι αποκλεισμοί και οι «χάρες» μόνο σύγχυση, δυσαρέσκεια και αναστάτωση προκαλούν σε ένα κρίσιμο κομμάτι της Τράπεζας που όλοι θέλουμε να περάσει σε μια νέα εποχή. 

Εμείς ως Σύλλογος, έχουμε δηλώσει και το τονίζουμε είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε, να προτείνουμε και να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που ενώνει και εμπνέει το προσωπικό για μια νέα πορεία. 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

 

Δείτο το site μας
Facebook Twitter Youtube
Αλλαγή συνδρομής    |    Αλλαγή προβολής
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.