ΕΝ.Α.Σ.

Αθήνα, 15.3.2020

 

Ανακοίνωση Νο. 10

 

Συνάδελφοι, 

Λόγω των εκτάκτων καταστάσεων και μετά τα πρόσθετα μέτρα προστασίας του κοινωνικού συνόλου που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, σήμερα Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, είχαμε έκτακτες διαδοχικές επικοινωνίες με την Διοίκηση της Τράπεζας. Σε αυτό το πλαίσιο σας ενημερώνουμε ότι από αύριο Δευτέρα 16/3 θα ισχύουν τα παρακάτω

1. Το δίκτυο των Καταστημάτων θα λειτουργεί με το 50% του προσωπικού το οποίο θα εναλλάσσεται ανά 14 ημέρες

2. Για τις Κεντρικές Υπηρεσίες και τις Μονάδες Διοίκησης, κατ' αρχήν απαλλάσσεται τουλάχιστον το 25% του προσωπικού, με προοπτική ανάλογα με τις εξελίξεις το ποσοστό απαλλαγής να αυξηθεί σε αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό

3. Τα κριτήρια απαλλαγής θα είναι κοινωνικά και λειτουργικά ανά Μονάδα. Οι συνάδελφοι θα ενημερώνονται υπηρεσιακά.

 

Συνάδελφοι,

Με απόλυτο συναίσθημα ευθύνης και με την σοβαρότητα που απαιτούν οι περιστάσεις, τονίζουμε ότι είμαστε ξεκάθαρα υπέρ των όποιων προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων συστήνουν οι αρμόδιοι και οι ειδικοί, τόσο για την προστασία των συναδέλφων όσο και γενικότερα των πελατών και του κοινωνικού συνόλου, και φυσικά τα στηρίζουμε ανεπιφύλακτα. Επισημαίνουμε ότι τα κοινωνικά κριτήρια αφορούν, όχι μόνο τους συναδέλφους - γονείς αλλά και εγκύους και όσους έχουν στο οικογενειακό τους περιβάλλον άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένους, καρκινοπαθείς, καρδιοπαθείς κ.λπ.) όπως αυτές ορίζονται από τον ΕΟΔΥ.

Θεωρούμε απαραίτητη την ενθάρρυνση των συναλλασσόμενων να προτιμούν να εξυπηρετούνται, κατά το δυνατόν, από τα εναλλακτικά δίκτυα τραπεζικών συναλλαγών (ATMs, e-banking, κ.λπ.) και να αποφεύγεται η φυσική τους παρουσία στα Καταστήματα και τις Υπηρεσίες της Τράπεζας. Να θεσπιστούν κανόνες διαχείρισης και παρουσίας πελατών στα Καταστήματα και σε χώρους υποδοχής του κοινού. Να διασφαλιστούν οι κανόνες ασφαλείας για την επαφή των συναδέλφων με χαρτονομίσματα ή κέρματα. Να ενισχυθεί παράλληλα η δυνατότητα εργασίας συναδέλφων από το σπίτι για όσες μονάδες διαθέτουν την υποδομή και την τεχνογνωσία.

 

Συνάδελφοι,

Με ψυχραιμία, σωστή ενημέρωση και με απόλυτο σεβασμό στους κανόνες υγιεινής και προστασίας τόσο της δικής μας υγείας όσο και των οικογενειών μας και του κοινωνικού συνόλου, σας καλούμε να αντιμετωπίσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την πρωτόγνωρη αυτή κρίση. Με συλλογική οργάνωση, ατομική ευθύνη και σοβαρότητα θα τα καταφέρουμε.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

 

Δείτο το site μας
Facebook Twitter Youtube
Αλλαγή συνδρομής    |    Αλλαγή προβολής
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.