ΕΝ.Α.Σ.

Αθήνα, 1.10.2020

 

Ανακοίνωση Νο. 20

 

Συνάδελφοι, 

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων για την μεταφορά δραστηριοτήτων και Προσωπικού από τις Δ/νσεις Καθυστερήσεων στη Cepal, είχαμε χθες 30/09/2020, διαδοχικές συναντήσεις με την Διοίκηση της Τράπεζας.

Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις μας σχετικά με τους όρους μετακίνησης του Προσωπικού και η διερεύνηση με την Διοίκηση τρόπων βελτίωσης τους, στη βάση των δικών μας παρατηρήσεων.

Συγκεκριμένα στην πρώτη συνάντηση που έγινε παρουσία  των Νομικών Συμβούλων Τράπεζας και Συλλόγου και της Εντεταλμένης Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού κας Μελίσσα και της Υποδιευθύντριας κας Παλιούρα, εξετάσθηκαν λεπτομερώς τα ασφαλιστικά χαρακτηριστικά των υπό μετακίνηση συναδέλφων, με σκοπό να διαπιστωθεί αν θίγεται η θεμελίωση του προσυνταξιοδοτικού δικαιώματος των παλαιών ασφαλισμένων Πίστεως και Εμπορικής.

Μετά από ενδελεχή έλεγχο των αρχείων διαπιστώθηκε με βεβαιότητα ότι ουδείς από τους δικαιούχους θίγεται, διότι έχουν θεμελιωθεί ήδη από τον Νόμο Κατρούγκαλου τα δικαιώματά τους, ενώ για τους υπόλοιπους δεν υφίσταται περίπτωση ωρίμανσης ακόμη και αν εφαρμοστεί ο Νόμος Βρούτση στις 28/02/2020. Εν τέλει και οι δυο πλευρές δεσμεύτηκαν ότι πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις προς το Υπουργείο για εφαρμογή των όρων του Καταστατικού του τ. ΤΕΑΠΕΤΕ μέχρι και τις 28/02/2020, καθώς η ρύθμιση αυτή βρίσκει σύμφωνες και τις δυο πλευρές και διασφαλίζει περαιτέρω εκατοντάδες συναδέλφους σε όλη την Τράπεζα.

Συνάδελφοι,

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τον Δ/ντα Σύμβουλο κο Ψάλτη και την Εντεταλμένη Γενική Δ/ντρια Ανθρώπινου Δυναμικού κα Μελίσσα.  Σε αυτήν αναλύθηκαν οι ενστάσεις και οι αντιρρήσεις μας επί  του υπογραφέντος Πρακτικού Συμφωνίας μεταφοράς Προσωπικού στη Cepal, όπως έχουν διατυπωθεί  αναλυτικά στην προηγούμενη Ανακοίνωσή μας Νο 19/29.09.2020.

Πέραν των άλλων εξίσου σοβαρών σημείων που χρήζουν βελτίωσης ή αναθεώρησης, κύριο βάρος δόθηκε από την πλευρά μας, στην απαραίτητη διατήρηση και επέκταση ισχύος της ΣΣΕ ΟΤΟΕ – Τραπεζών για τους συναδέλφους που θα μεταφερθούν στη νέα εταιρεία. 

Η κίνηση αυτή από μόνη της διασφαλίζει απόλυτα όλες τις :

  • Εργασιακές 

  • Μισθολογικές

  • Θεσμικές

ρυθμίσεις της Κλαδικής ΣΣΕ και για τους υπό μετακίνηση συναδέλφους. Η Τραπεζοϋπαλληλική ιδιότητα και οι προβλέψεις της ΣΣΕ θωρακίζουν τα παραπάνω δικαιώματα των εργαζομένων με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Παράλληλα θέσαμε και πάλι το ζήτημα της ύπαρξης προγράμματος εθελουσίας εξόδου, για τους εργαζόμενους που θα μεταφερθούν στη Cepal, ώστε να τους παρέχεται εναλλακτική επιλογή.   

Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση δεσμεύτηκε ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη της τις τεκμηριωμένες θέσεις μας προκειμένου να διαμορφώσει τις επόμενες κινήσεις της.  

 

Θα σας κρατάμε ενήμερους για όλες τις εξελίξεις. 

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

 

Μένουμε σπίτι
Ιστότοπος
Facebook Twitter Youtube
Αλλαγή συνδρομής    |    Αλλαγή προβολής
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.