ΕΝ.Α.Σ.

Αθήνα, 2.10.2020

 

Ανακοίνωση Νο. 21

 

Συνάδελφοι,

 

Με αισθήματα ικανοποίησης, ανακούφισης και δικαίωσης διαβάσαμε την από 1/10/2020 Ανακοίνωση της Εντεταλμένης Γενικής Διευθύντριας Ανθρώπινου Δυναμικού κας Μελίσσα, με την οποία απευθυνόμενη προς το Προσωπικό της Τράπεζας, αναφέρεται στους τελικούς όρους που θα διέπουν την μεταφορά του Προσωπικού που ασχολείται με την διαχείριση των NPEs  στην Cepal.

  • Ικανοποίησης  διότι μετά από τις συνεχείς επαφές μας με την Διοίκηση της Τράπεζας, η οποία εξαρχής επέδειξε πνεύμα κατανόησης των επιχειρημάτων μας και διάθεση συνεργασίας αλλά εν τέλει και εκ του αποτελέσματος, επιβεβαίωσε την ειλικρινή της πρόθεση για εξεύρεση λύσης στις δυο κορυφαίες εκκρεμότητες - ασάφειες του υπογραφέντος Πρακτικού Συμφωνίας που είχαμε επισημάνει : εκείνες του Ασφαλιστικού και κυρίως της παράτασης εφαρμογής της Κλαδικής ΣΣΕ ΟΤΟΕ – Τραπεζών και στους υπό μετακίνηση συναδέλφους. Από την στιγμή που δεν θίγονται θεμελιωμένα ή υπό ωρίμανση ασφαλιστικά δικαιώματα εργαζομένων, όπως σας ενημερώσαμε και κυρίως εφόσον η ομπρέλα προστασίας της ΣΣΕ θα καλύπτει όλο το Προσωπικό, θεωρούμε ότι τίθενται δυο ισχυρές βάσεις διασφάλισης των συναδέλφων, πέραν των άλλων θετικών προβλέψεων της Συμφωνίας, όπως τις έχουμε ήδη επισημάνει.
  • Ανακούφισης διότι η αγωνία και η δικαιολογημένη ανασφάλεια των συναδέλφων στις Δ/νσεις Καθυστερήσεων για ουσιαστικά ζητήματα που αφορούν στις συνθήκες και τους όρους μεταφοράς, λύνονται με θετικό τρόπο. Η προστασία σε εργασιακά, μισθολογικά και θεσμικά ζητήματα διασφαλίζεται, όπως και για όλους τους Τραπεζοϋπάλληλους, μέχρι την λήξη της τρέχουσας ΣΣΕ, από ρητές δεσμεύσεις.
  • Δικαίωσης διότι οι άμεσες, τεκμηριωμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις μας προς την Διοίκηση είχαν αποτέλεσμα. Διαχρονικά και πάγια η θέση μας στην συνδικαλιστική εκπροσώπηση του χώρου αποδεικνύεται όχι απλά χρήσιμη αλλά απαραίτητη και για τους εργαζόμενους και για την Τράπεζα. Χωρίς κραυγές και εντάσεις, αλλά θεσμικά, μεθοδευμένα και ουσιαστικά υλοποιούμε την αποστολή μας για προστασία των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων στην Alpha Bank. Από την πλευρά της η Διοίκηση, οφείλουμε να ομολογήσουμε «έτεινε ευήκοα ώτα» στη διαφορετική φωνή, στην άλλη άποψη και πιστώνεται εξίσου τις βελτιώσεις που προέκυψαν.

 

Συνάδελφοι,

Μπροστά στις εξελίξεις δεν μείναμε παθητικοί θεατές, χειροκροτητές και αδιάφοροι βολεμένοι. Προτιμήσαμε τον δρόμο της υπεύθυνης διαφοροποίησης και της θετικής παρέμβασης, έντονης αλλά δημιουργικής, με στόχο τη βελτίωση της θέσης των εργαζομένων.

 

Το αποτέλεσμα δικαιώνει τις επιλογές και τη στάση μας.  

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

 

Μένουμε σπίτι
Ιστότοπος
Facebook Twitter Youtube
Αλλαγή συνδρομής    |    Αλλαγή προβολής
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.