ΕΝ.Α.Σ.

Αθήνα, 8.6.2021

 

Ανακοίνωση Νο. 38

 

Συνάδελφοι, 

Τα αποτελέσματα των πρόσφατων εξελίξεων με τις πρωτοφανείς «συνδικαλιστικές» πρωτοβουλίες στην Τράπεζά μας (με πρόφαση την υγειονομική κρίση), αποτελούν το κύριο θέμα συζήτησης και αναστάτωσης, όχι μόνο για τους εργαζόμενους στην Alpha Bank, αλλά και στις υπόλοιπες Τράπεζες, σε άλλους εργασιακούς χώρους, στην Ελληνική κοινωνία γενικότερα.

Δεν έφτανε η δημοσιοποίηση υπό μορφή Ανακοίνωσης της εξωφρενικής επιστολής - καλέσματος του αντιπροσωπευτικού Σωματείου προς την Διοίκηση για την ευθεία επιβολή αντισυνταγματικών, παράνομων και αντιδημοκρατικών μέτρων για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό του Προσωπικού, ήρθε και η από του βήματος της τηλεόρασης επανάληψη και επιβεβαίωση των απαράδεκτων, ακραίων, αντιδημοκρατικών και αντεργατικών αυτών απόψεων.

Όπως γράψαμε η όλη παρουσία, η εικόνα αλλά και η ουσία των απόψεων των εν λόγω «συνδικαλιστών» προβλημάτισε και στην κυριολεξία τρόμαξε όσους είδαν, άκουσαν ή διάβασαν τις απόψεις αυτές και τις προτάσεις ενός οργάνου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί εργαζόμενους. 

Ούτε οι πιο ακραίες και αυταρχικές απόψεις Κυβέρνησης κ΄ Εργοδοτών δεν είχαν διανοηθεί να εκτραπούν σε τέτοιου είδους νοσηρές μεθοδεύσεις.

 Η ίδια η Διοίκηση της Alpha Bank με την απαντητική επιστολή της εκθέτει του εμπνευστές τέτοιων μεθοδεύσεων καθώς διαβεβαιώνει ρητά ότι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα νόμιμα μέτρα.

 Δυστυχώς για μας δεν ήταν έκπληξη, ούτε κεραυνός εν αιθρία. Αυτές οι λογικές, αυτή η νοοτροπία, αυτό το ύφος εξασφάλιζαν για κάποιους την ύπαρξη και την επιβεβαίωση της εξουσίας τους. Τώρα όμως οι μάσκες έπεσαν, η κουρτίνα τραβήχτηκε και το τέρας του αυταρχισμού, του εκφοβισμού και της επιβολής αποκαλύφθηκε και τρόμαξε όσους δεν ήξεραν, όσους υποπτεύονταν και όσους δεν ήθελαν να το παραδεχθούν.

Συνάδελφοι,

Τα δεδομένα άλλαξαν, η Τράπεζα αλλάζει, οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν στο χθες. Ούτε το καρότο τους δελεάζει, ούτε υπάρχει πλέον στα γνωστά χέρια μαστίγιο να τους φοβίσει.

Ο ΕΝ.Α.Σ. είναι Σύλλογος όλων των εργαζομένων στην Alpha Bank, ανεξαρτήτως προέλευσης. 

Είναι το Σωματείο που μετά την απορρόφηση της Εμπορικής από την Alpha Bank, έκρινε απαραίτητη τη συνέχιση της πορείας του με μόνο στόχο και σκοπό την προάσπιση, διαφύλαξη και βελτίωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων. 

Με επιχειρήματα και θέσεις, με άποψη και προτάσεις, κριτικά, αγωνιστικά, αδέσμευτα έβαζε και βάζει σαν πρώτη προτεραιότητα τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του.

Χωρίς προσωπικά ταξίματα («ο Σύλλογος θα φροντίσει για τα την εξέλιξη του»), χωρίς εκβιασμούς («θα έπαιρνες τη θέση, προαγωγή κ.λπ. αλλά δεν είσαι στο Σύλλογο»), χωρίς παραπληροφόρηση («ένας είναι ο Σύλλογος, δεν χρειάζονται άλλοι»).

Με πίστη στις δημοκρατικές αρχές, με χώρο και λόγο για την διαφωνία, την αντίρρηση, την κριτική, έχτισε την εικόνα του φερέγγυου εκπροσώπου των εργαζομένων, του ισότιμου συνομιλητή με την Διοίκηση, της ισχυρής άποψης στις Δευτεροβάθμιες και Τριτοβάθμιες οργανώσεις.

Αυτοί ήμασταν πάντα, έτσι συνεχίζουμε !

Συνάδελφοι,

Δεν είναι μυστικό ότι επιδιώκουμε την ενίσχυσή μας.

Όχι όμως με «παιδομάζωμα», απειλές και εκφοβισμό. Όχι προβάλλοντας την ισχύ του μονοκράτορα, όχι διαφημίζοντας τις διασυνδέσεις μας με την Διοίκηση. Με το λόγο μας, με την παρουσία μας, με τις προτάσεις μας με το όραμα μας για μια Τράπεζα που όσο εξελίσσεται θα στηρίζεται σε εργαζόμενους που νιώθουν ασφάλεια, αμείβονται ικανοποιητικά, που έχουν και σεβαστά δικαιώματα και σαφείς υποχρεώσεις.

Μια Τράπεζα που η αξιοκρατία και η αντικειμενικότητα θα εγγυώνται θεσμικά την εξέλιξη του εργαζόμενου, όπου ο σεβασμός στους Νόμους και τις Συμβάσεις θα εγγυώνται (χωρίς μεσάζοντες και πατερούληδες) την ποιότητα της εργασιακής τους ζωής.

Επιδιώκουμε την στήριξη των εργαζομένων προβάλλοντας το λόγο και το έργο μας και όχι τις παροχές προς τα μέλη μας. Το δωρεάν ομαδικό ασφαλιστήριο Α/βάθμιας και Β/βάθμιας περίθαλψης, η επιδότηση των παιδικών κατασκηνώσεων και Summer Camps, η επιδότηση των καλοκαιρινών διακοπών, η πάγια ενεργοποίηση του απεργιακού μας ταμείου κ.λπ. για μας είναι μια υποχρέωση επιστροφής μέρους των εισφορών στα μέλη μας, είναι αποτέλεσμα σωστής οικονομικής διαχείρισης. Είναι παροχές που αφορούν όλους τους συναδέλφους, σε όλη την Ελλάδα, αλλά δεν είναι λόγος για την συνδικαλιστική μας ύπαρξη. 

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε να στηρίξετε και να δυναμώσετε την δική σας φωνή. Εγγραφείτε στον ΕΝ.Α.Σ. για να προχωρήσουμε όλοι μαζί στις προσκλήσεις της Νέας Τράπεζας.

Νέας για όλους, χωρίς φαντάσματα και μπαμπούλες του παρελθόντος, χωρίς εξαρτήσεις και «υποχρεώσεις».

Η νέα εποχή είναι εδώ και μαζί θα διασφαλίσουμε ότι θα είναι καλύτερη για όλους τους εργαζόμενους.    

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

 

Αίτηση εγγραφής μέλους
Ιστότοπος
Facebook Twitter Youtube
Αλλαγή συνδρομής    |    Αλλαγή προβολής
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.