ΕΝ.Α.Σ.

 

Αθήνα 13.9.2019

 

Ανακοίνωση Νο.69

  

Συνάδελφοι,

Συνεδρίασε χθες, Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας. Σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη, σαν πρώτο θέμα συζητήθηκε ο χρόνος διεξαγωγής της Εκλογο-απολογιστικής Γενικής μας Συνέλευσης.

Η θητεία του παρόντος Δ.Σ. λήγει τέλος του έτους οπότε αποφασίστηκε η Γ.Σ. να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, ώστε να οδηγηθούμε σε εκλογές τις τελευταίες 2 εβδομάδες του Νοεμβρίου. Με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εκδοθούν τα αποτελέσματα των εκλογών πριν από τα Χριστούγεννα και να αναλάβει το νέο Δ.Σ. που θα προκύψει, από τις αρχές του νέου έτους.

Το δεύτερο θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. ήταν η πρόταση που κατατέθηκε για συζήτηση επί της προοπτικής τροποποίησης άρθρων του Καταστατικού του Συλλόγου μας. Επειδή η παράταξη της Συμμαχίας έσπευσε, με μόνη την ανάγνωση της ημερήσιας διάταξης, χωρίς να γνωρίζουν αλλά και χωρίς καν να περιμένουν τη συνεδρίαση του Δ.Σ., να προχωρήσουν σε δίκη προθέσεων και σε «κυνήγι μαγισσών», πρέπει να τονίσουμε ότι το Καταστατικό μας αποτελεί το «Σύνταγμα» του Συλλόγου και ως τέτοιο το διαφυλάσσουμε και το προστατεύουμε.

Η πρόταση ήταν η εξής, απλά, ξεκάθαρα, κατηγορηματικά:

Το επόμενο Δ.Σ που θα προκύψει από τις εκλογές, να αναλάβει πρωτοβουλίες και με τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής, να εξεταστούν οι τρόποι εξορθολογισμού και εναρμόνισης της λειτουργίας του Συλλόγου με τα νέα αναντίρρητα δεδομένα, και αν κριθεί σκόπιμο και αναγκαίο να γίνει σχετική πρόταση της επιτροπής προς το Δ.Σ. για τροποποιήσεις στα σχετικά άρθρα. Αυτά πρέπει εν συνεχεία να εγκριθούν από την Γενική Συνέλευση και να τεθούν σε πανελλαδική ψηφοφορία.

Στόχος και θέληση μας είναι η ενίσχυση της παρουσίας του ΕΝ.Α.Σ. στο εργασιακό περιβάλλον της Alpha, με μια πορεία αυτόνομη, δυναμική, διεκδικητική, χωρίς δηλαδή να αλλάζει στο παραμικρό η φυσιογνωμία και το αποτύπωμά μας. Πάντοτε θεσμικά, καταστατικά και υπεύθυνα προετοιμαζόμαστε για την ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ.

Άλλο θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν η ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. για την ανταπόκριση των συναδέλφων στα προγράμματα παιδικών κατασκηνώσεων και επιδοτούμενων διακοπών της καλοκαιρινής περιόδου. Με την οικονομική ενίσχυση που μας προσέφερε η ενοικίαση του ακινήτου επί της οδού Ευπόλιδος 12, μπόρεσαν να επιδοτηθούν 51 συνάδελφοι ώστε να στείλουν 90 παιδιά τους σε κατασκηνώσεις και summer camps. Επίσης 85 συνάδελφοι και οι οικογένειές τους επωφελήθηκαν και συμμετείχαν στο πρόγραμμα επιδοτούμενων διακοπών.

Ιδιαίτερα τονίσθηκε η άριστη εικόνα που αποκόμισαν όσοι συνάδελφοι έκαναν χρήση του δωρεάν προγράμματος πρόσθετων παροχών υγείας, ιδιαίτερα σε σοβαρές περιπτώσεις εισαγωγής και νοσηλείας.

Τέλος, σαν τελευταίο θέμα συζητήθηκε το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης που ανακοινώθηκε από την Τράπεζα και είναι σε ισχύ μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. Εδώ απλά θα επαναλάβουμε αυτά που αναφέρουμε στην ειδική για το θέμα ανακοίνωσή μας Νο 68/12.09.2019.

"Προς τους συναδέλφους η θέση παραμένει η ίδια! Η συμμετοχή ή όχι του καθένα και της καθεμίας από εμάς στην «εθελούσια» έξοδο είναι προϊόν ελεύθερης ατομικής βούλησης. Είναι μια προσωπική απόφαση όπου οφείλει ο κάθε ενδιαφερόμενος, αφού λάβει υπόψη τις κρίσιμες παραμέτρους συνταξιοδότησης, να σταθμίσει, συνυπολογίζοντας την οικογενειακή του κατάσταση, τις οικονομικές του υποχρεώσεις, το επαγγελματικό του μέλλον και ό, τι άλλο μπορεί να καθορίσει τη ζωή του (και της οικογένειάς του), από μια τόσο σημαντική και τελεσίδικη απόφαση."

Θα ακολουθήσουν λεπτομερέστερες ενημερωτικές ανακοινώσεις τόσο για το θέμα της Εκλογοαπολογιστικής Γενικής Συνέλευσης όσο και για τις εκλογές μας.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

Δείτο το site μας
Facebook Twitter Youtube
Αλλαγή συνδρομής    |    Αλλαγή προβολής
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοντζιά - Αθήνα
Copyright or Legal text