ΕΝ.Α.Σ.

Αθήνα, 23.3.2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Νο 51
ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Δευτέρα 28/03 11:15-15:15

Συνάδελφοι,

Όπως όλοι γνωρίζετε, τα τελευταία δεκαήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη από πλευράς ΟΤΟΕ, η κορυφαία για τον Τραπεζοϋπαλληλικό Κλάδο, διαδικασία διαπραγμάτευσης για την υπογραφή νέας ΣΣΕ για την τριετία 2022-2024.

Δυστυχώς η εργοδοτική πλευρά, δίχως να αναγνωρίζει κατ’ ελάχιστον την συνεισφορά των εργαζομένων στην ουσιαστική στήριξη των δυσκολιών που αντιμετώπισε η τραπεζική αγορά στην υπερδεκαετή, πλέον, κρίση (μνημόνια, capital control, πανδημία), προσήλθε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με προτάσεις πολύ κατώτερες των περιστάσεων.

Τόσο στα θεσμικά αιτήματα όσο και στις οικονομικές διεκδικήσεις που αντικειμενικά και τεχνοκρατικά δομημένα και τεκμηριωμένα, κατέθεσε η ΟΤΟΕ στην ομολογουμένως άρτια θεσμικά, οικονομοτεχνικά και εργασιακά πρότασή της, οι αντιπροτάσεις των Τραπεζιτών ήταν από προσβλητικές αρχικά έως ανεπαρκείς τελικά και ως τέτοιες απερρίφθησαν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι παρά το θετικό πρόσημο σε όλους ανεξαιρέτως τους κρίσιμους δείκτες των αποτελεσμάτων που παρουσίασαν όλες οι Τράπεζες για το 2021, η αρχική τους πρόταση αυξήσεων ήταν 3% για την τριετία με την τελική να διαμορφώνεται στο 4% κλιμακωτά (1,5% για το 2022, 1,25% για το 2023 και 1,25% για το 2024) !

 

Συνάδελφοι,

Οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν τερματιστεί, η επόμενη συνάντηση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 28/3. Με δεδομένο ότι η μετενέργεια και άρα η ισχύς της τρέχουσας ΣΣΕ λήγει στις 31/3, αντιλαμβάνεστε ότι τα περιθώρια στενεύουν δραματικά. Η απόφαση της ΟΤΟΕ, όπως λήφθηκε στο σημερινό Γενικό της Συμβούλιο, είναι η προκήρυξη πανελλαδικής προειδοποιητικής στάσης εργασίας την Δευτέρα 28/3 από 11:15 μέχρι 15:15 με συνεδρίαση των οργάνων μετά την λήξη της συνάντησης για εκτίμηση των αποτελεσμάτων και αποφάσεις για περαιτέρω δράσεις.

Όλοι μαζί συμμετέχουμε μαζικά, αγωνιστικά στη στάση εργασία της ΟΤΟΕ την Δευτέρα 28 Μαρτίου 11:15 – 15:15

  • Για να δείξουμε στους εργοδότες ότι οφείλουν έμπρακτα να μας ανταποδώσουν μέρος των απωλειών του εισοδήματός μας
  • Για να έχουμε με νέα ΣΣΕ που θα μας διασφαλίζει εργασιακά και θα εγγυάται την βελτίωση του βιοτικού μας επιπέδου
  • Όλοι δίπλα στο Σύλλογό μας και την ΟΤΟΕ για να δυναμώσουμε την διαπραγματευτική μας δυναμική.   

Ο Πρόεδρος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣ

 

Αίτηση εγγραφής μέλους
Ιστότοπος
Facebook Twitter Youtube
Αλλαγή συνδρομής    |    Αλλαγή προβολής
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.