ΕΝ.Α.Σ.

Αθήνα, 13.7.2022

Ανακοίνωση Νο. 58

Συνάδελφοι,

Σε ένα φορτισμένο κλίμα λόγω της αποχώρησης του συναδέλφου Γενικού Γραμματέα Βασίλη Χαιρέτη, στις 11.7.2022 συνεδρίασε το Δ.Σ. του Συλλόγου μας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

1.      Ανασύνθεση Προεδρείου

Η νέα Σύνθεση του Προεδρείου είναι η εξής:

- Πρόεδρος: Κωνσταντινόπουλος Γιώργος

- Αναπληρωτής Πρόεδρος: Νόλλας Γρηγόρης

- Αντιπρόεδρος: Ελεμένογλου Μιχάλης

- Γενικός Γραμματέας: Φράγκος Σπύρος

- Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας: Θεοδοσίου Νίκος

- Ταμίας: Ντοκομές Σπύρος

- Έφορος: Κυριακοπούλου Ιωάννα

 

2.      Το διεκδικητικό πλαίσιο για την Επιχειρησιακή Σύμβαση.

Μετά από περιοδείες που έκαναν τα μέλη του Συλλόγου μας και εκτενέστατες συζητήσεις με τους συναδέλφους σε όλη την Ελλάδα, καταγράφηκαν όλες οι προτάσεις και το σχέδιο για την Επιχειρησιακή Σύμβαση το οποίο θα εμπλουτιστεί και θα πάρει σύντομα την τελική του μορφή. Η τελική του μορφή θα τεθεί επίσημα υπόψη της Διοίκησης στα πλαίσια της διαβούλευσης και θα σας κοινοποιηθεί εν συνεχεία σε μια ειδική Ανακοίνωση.

 

3.      Σύσταση Διαπαραταξιακής Επιτροπής με θέμα
την αλλαγή των άρθρων του Καταστατικού του Συλλόγου.

Είναι υποχρέωση του Συλλόγου μας να δείχνει ευελιξία και προσαρμοστικότητα στα νέα δεδομένα που παρουσιάζονται στο σύγχρονο τραπεζικό περιβάλλον. Και πάνω στη βάση αυτή θα ξεκινήσει ένας ουσιαστικός και εποικοδομητικός διάλογος για την αλλαγή άρθρων του Καταστατικού μας. Οι αλλαγές στο Καταστατικό θα γίνουν στοχευμένα και επιλεκτικά σε συγκεκριμένα άρθρα που θα διευκολύνουν τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου.

 

4.      Οικονομικά Θέματα.

Έγινε ενημέρωση για την σημαντική οικονομική στήριξη που παρέχει ο Σύλλογος μας στα μέλη του με το πρόγραμμα θερινών διακοπών, αλλά και κατασκηνώσεων για τα παιδιά των συναδέλφων. Η συμμετοχή ήταν πολύ μεγάλη και στα δυο προγράμματα, γεγονός που αποδεικνύει την πρακτική αξία τους στην ουσιαστική ανακούφιση των μελών μας στη δύσκολη συγκυρία.

 

5.       Διάφορα θέματα.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα της κάρτας εργασίας, της τηλεργασίας, για τα οποία διαπιστώθηκαν συγκεκριμένα λειτουργικά προβλήματα που θα τεθούν στην επόμενη συνάντηση μας υπόψη της Διοίκησης της Τράπεζας. Επίσης συζητήθηκαν και οι αντισυναδελφικές συμπεριφορές ομολογουμένως λίγων στελεχών της Τράπεζας απέναντι σε συναδέλφους όσον αφορά την καθημερινότητα και την αξιολόγηση, τα οποία δεν θα μείνουν αναπάντητα, θα τεθούν ξανά υπόψη της Διοίκησης και θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Διοίκηση - Συνδικάτα και Εργαζόμενοι έχουν διακριτούς ρόλους, υποχρεώσεις, ευθύνες και δικαιώματα. Εάν κάποιοι εξακολουθούν να επιμένουν σε ληγμένες συνταγές του παρελθόντος επενδύοντας στο φόβο, τους υπενθυμίζουμε ότι ο ρόλος του «πλασιέ» που αναθέτουν σε συγκεκριμένα στελέχη, είναι πλέον άκομψος και καταδικαστέος. Κάθε εργαζόμενος στην Alpha Bank μπορεί ελεύθερα, χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς να επιλέξει σε ποιο Σύλλογο ανήκει. Η όποια εξέλιξη στην Τράπεζα δεν εξαρτάται πλέον από την συνδικαλιστική επιλογή. Εάν κάποια στελέχη παίζουν τον ρόλο του διακομιστή, παίρνουν μεγάλο ρίσκο και θα τους αποδοθούν ευθύνες.

Ο Πρόεδρος

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γεν. Γραμματέας

ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

 

Αίτηση εγγραφής μέλους
Ιστότοπος ΕΝ.Α.Σ.
Facebook Twitter Youtube
Αλλαγή συνδρομής    |    Αλλαγή προβολής
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.