Αποχώρηση Γιώργου Κωνσταντινόπουλου

Αθήνα, 6.6.2023

Ανακοίνωση Νο.11

Με την αποχώρηση - συνταξιοδότηση του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου κλείνει ένα κεφάλαιο, ίσως το σπουδαιότερο της μέχρι τώρα πορείας του Συλλόγου μας.  Υπό την καθοδήγηση και την εμπνευσμένη δράση του κατάφερνε να συνδυάζει το επιθυμητό του εργαζόμενου μέλους του με το εφικτό του εργοδότη, μέσα δε από την δεινή ικανότητα διαπραγμάτευσης, να καταλήγει το Σωματείο σε αποτελέσματα που ζήλευαν οι συνάδελφοι των άλλων Τραπεζών.

Υπήρξε πρωτεργάτης και εμπνευστής  των αποτελεσματικών προς όφελος των εργαζομένων, Επιχειρησιακών Συμβάσεων της Εμπορικής και κατ’ επέκταση στο σύνολο των Τραπεζών. Με την επιμονή και την υπομονή που τον διακρίνει, είχε την ικανότητα  να διαπραγματεύεται με κάθε είδους εργοδότη, είτε διορισμένη από το δημόσιο Διοίκηση, είτε από τους ιδιώτες μετόχους και να καταλήγει σε Συμβάσεις που αποτελούσαν οδηγό και υπόδειγμα για το σύνολο του κλάδου. Οι αποδοχές μας, ως εργαζομένων της Εμπορικής, έφτασαν μέσω των Επιχειρησιακών Συμβάσεων να είναι 30% υψηλότερες συγκρινόμενες με τους υπόλοιπους συναδέλφους του κλάδου μας.

Υπήρξε πολέμιος της πελατειακής λογικής ακόμα και σε εποχές που ήταν κυρίαρχη ως αντίληψη και πρακτική. Πρωταρχική του επιλογή ήταν η δημιουργία σταθερών κανόνων, θεσμικών οργάνων και προβλέψεων σε όλες τις εργασιακές ρυθμίσεις, όπως  στις μοριοδοτημένες προαγωγές, τοποθετήσεις, πειθαρχικές διαδικασίες, στη διαχείριση των όποιων μπόνους ακόμα και στις μετακινήσεις.

Στην διάρκεια της πολυετούς θητείας του, πολλές φορές είχε προτεραιότητα την ενασχόληση του με τον Σύλλογο μας ακόμη και σε βάρος της οικογένειας του. Θεωρούσε τον Σύλλογο δεύτερο παιδί του και αφιέρωνε τον περισσότερο από τον χρόνο του, την ενέργεια του σε αυτόν παρά στην κόρη του.             

Ήταν απόλυτος για την άμεμπτη ταμειακή εικόνα του Συλλόγου και πάντα φρόντιζε να είναι διαυγής, χρηστή και συνετή η διαχείριση των οικονομικών μας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Σύλλογος έχει συνεχώς την δυνατότητα να ανταποδίδει στα μέλη του παροχές πολλαπλάσιες των εισφορών τους, όπως το ασφαλιστήριο συμβόλαιο υγείας, τις επιδοτούμενες καλοκαιρινές διακοπές, τα επιδοτούμενα summer camps  καθώς και ενεργό και συνεπές απεργιακό ταμείο και τόσα άλλα.

Ως Αντιπρόεδρος της Ο.Τ.Ο.Ε. όσο και μέλος της Διοίκησης της Γ.Σ.Ε.Ε. επί σειρά ετών, αποτελούσε σημείο αναφοράς, για την ψύχραιμη στρατηγική, την αγωνιστικότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ με ενωτική διάθεση συντελούσε στην αποσόβηση εσωτερικών κρίσεων. Με την διορατικότητα του και την εμπειρία του πολλές φορές συντελούσε στη διαμόρφωση της προοπτικής και της αποτελεσματικής λειτουργίας τους.

Για την παράταξη του την ΔΗ.ΣΥ.Ε, που πιστά υπηρέτησε, υπήρξε πολλές φορές ο εγγυητής της ενότητας της παραμερίζοντας ακόμη και όποια προσωπική φιλοδοξία του.

Το Δ.Σ. δηλώνει πως θα συνεχίσει με τον ίδιο δυναμισμό στις αρχές και την λειτουργία που μας μετέδωσε, θα συνεχίσει να είναι η αδέσμευτη φωνή της λογικής διεκδίκησης, πάντα με γνώμονα την βελτίωση των  εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των συναδέλφων μας.

Ως Δ.Σ. του ευχόμαστε υγεία και καλή συνέχεια σε ότι επιλέξει.

Ο Πρόεδρος

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΝΟΛΛΑΣ

 

Ο Γεν. Γραμματέας

ΣΠΥΡΟΣ ΦΡΑΓΚΟΣ

 

Αίτηση εγγραφής μέλους
Ιστότοπος ΕΝ.Α.Σ.
Facebook Twitter Youtube
Αλλαγή συνδρομής    |    Αλλαγή προβολής
Ενωτικός Αγωνιστικός Σύλλογος Alpha-Εμπορικής
Ευπόλιδος 8 - Πλατεία Κοτζιά - Αθήνα
Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος.